Introductie
Black Pearls is op de eerste plaats een team.
-Dat onder begeleiding staat van een gepassioneerde en gediplomeerde meertalinstructrice die ook nog zelf meerijdt.
-Dat bestaat uit amazones van alle leeftijden en met ervaring in alle takken van de ruitersport. Meertalrijden, dressuur, mennen, springen, recreatie, begeleiding van Sinterklaasintochten, het is allemaal vertegenwoordigd.
-En natuurlijk is het een team dat bestaat uit liefhebbers ‘pur-sang’ van die prachtige Zwarte Parels, de Friese paarden.

 

Maar u wilt natuurlijk preciezer weten wie u voor u heeft! Want wat drijft een mens er nou toe om met een paard de showbizz in te gaan. En dan niet met zomaar ‘een’ paard, nee, ’t moet ook nog per se een Fries paard zijn.

 

De amazones verschillen van elkaar, onze ‘Benjamin’ is bijvoorbeeld 14, de oudste heeft Sarah al gezien, al zullen we niet verklappen hoeveel jaar geleden dat was. De ene amazone rijdt ‘pas’ 4 jaar, de ander al meer dan 40! De ene ambieert een carrière in de topsport, de ander is de ambitie voorbij. Maar ook de paarden verschillen van elkaar, anders dan dat ze zwart zijn en uiteraard allemaal van het Friese ras. We hebben 5 merries in het team en 4 ‘je-weet-wel’-hengsten, in leeftijd uiteenlopend van ‘bijna 4’ tot 14 jaar. We hebben er een die amper een paar maanden onder zadel is, we hebben er een paar die al jaren shows rijden, en we hebben er bij die uitgebracht worden in de dressuur- en mensport.

 

Maar er zijn ook overeenkomsten. De ruiters zijn teamspelers in een overwegend individualistische sport. Ze houden van muziek, van Friezen en van de combinatie daarvan. Ze willen graag laten zien hoe mooi, lief, braaf, goed opgeleid, veelzijdig en eerlijk (en nog veel meer!) ‘hun’ paarden zijn. Dus aan u presenteert zich een team: 9 ruiters met 9 prachtige paarden, die ’t leuk vinden om u te laten zien hoe mooi paarden en de paardensport kunnen zijn.

 

En als u (nog) meer wilt weten over de combinaties waar dit team uit bestaat: klik op de foto van een de combinaties, en paard en amazone onthullen hun geheimen…..